English
Meny

Rektorsbloggen

Sida 4

Studier på lika villkor

Den fjärde pandemivågen är här och smittspridningen av covidvarianten omikron är högst påtaglig i hela samhället. Oavsett ska alla som studerar på Sophiahemmet Högskola få den utbildning de har rätt till och det ska ske på lika och rättssäkra villkor.

Högskolan tar samhällsansvar

Två år har präglats av ett krig mot ett virus som drabbat hela vår jord. Sophiahemmet Högskola har under denna tid gjort allt för att bistå med utbildning av högsta kvalitet till våra studenter oavsett rådande föreskrifter.

Miljonbidrag till distansutbildning

Universitets- och högskolerådet (UHR) har beslutat att tilldela Sophiahemmet Högskola 1,8 miljoner för att vidareutveckla distansutbildningen.

Samhället öppnas upp

Regeringens besked om att ta nästa steg i avvecklingen av pandemirestriktioner från den 29 september är efterlängtat av många.

Välkomna till en ny termin!

Efter 18 månader av arbete och studier på distans är det äntligen dags att återgå till campusutbildning och det är med stor glädje jag välkomnar alla studenter och medarbetare till en ny termin vid en samhällsbärande högskola.

Johanna Adami

Johanna Adami är sedan 2016 rektor för Sophiahemmet Högskola och har en bakgrund som läkare och professor i epidemiologi på Karolinska Institutet. Johanna har en masterexamen i folkhälsa från Harvard University och har haft chefspositioner inom näringslivet och innovationsmyndigheten VINNOVA. Hon är styrelseordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus och Myndigheten för vård- och omsorgsanalys och har även ansvarat för olika regeringsuppdrag och internationella uppdrag inom WHO, OECD och EU.