English
Meny

Vaccinering fortsatt väg framåt

Nu har 1300 studenter startat en ny termin på Sophiahemmet Högskola. För första gången sedan covid-19-pandemin drabbade världen kunde vi äntligen samlas i full skala på campus.

Utan vaccinerna mot covid-19 hade vi aldrig kunnat mötas på det här sättet. Vaccinerna har bidragit till att vi tagit oss ur pandemin. Nu finns det påfyllnadsdoser tillgängligt för alla från 18 år och för ovaccinerade personer gäller fortfarande särskilda rekommendationer.

Alla som vaccineras ska vara trygga med att vårdpersonalen har rätt kunskap för ett patientsäkert genomförande och att de är väl förberedda på att svara på olika frågor. Sophiahemmet Högskola var under våren 2021 först ut med att starta en unik utbildning för att säkra kompetensen hos den vårdpersonal som då bidrog i den svenska massvaccineringen. Behovet av den förra utbildningen visade sig vara stort och den genomfördes av flera tusen personer över hela landet.

För att möta kraven på en fortsatt patientsäker vaccininsats startar nu högskolan ytterligare en nationell vaccinationsutbildning för legitimerade sjuksköterskor och läkare .

Den här veckan ser jag fram emot att få min fjärde vaccindos. Gör detsamma du – vaccinera dig mot covid-19 och fyll på doserna när tillfälle ges. Låt oss fortsätta hjälpas åt att ta ansvar för att skydda hälsa och liv!

För mer information och anmälan till Covidvaccinering i praktiken.

Johanna Adami

Johanna Adami är sedan 2016 rektor för Sophiahemmet Högskola och har en bakgrund som läkare och professor i epidemiologi på Karolinska Institutet. Johanna har en masterexamen i folkhälsa från Harvard University och har haft chefspositioner inom näringslivet och innovationsmyndigheten VINNOVA. Hon är styrelseordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus och Myndigheten för vård- och omsorgsanalys och har även ansvarat för olika regeringsuppdrag och internationella uppdrag inom WHO, OECD och EU.