English
Meny

Rektorsbloggen

Sida 1

18 miljoner till Sophiahemmet Högskola

Sophiahemmet Högskola får årligen 18 miljoner kronor i permanent utökat anslag för att bibehålla och stärka utbildningsinsatserna för framtidens hälsa, vård och omsorg. Det meddelades idag när Regeringen presenterade budgetpropositionen för 2024.

Hundratals vårdutbildade redo att bidra till samhället

Den 9 juni var en stor och viktig dag på Sophiahemmet Högskola då flera hundra sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor blev klara med sina studier. De är nu redo att bidra till framtidens hälsa, vård och omsorg.

Vår akademiska frihet hotas

Anfallskriget i Ukraina och övergreppen i Iran påminner oss dagligen om antidemokratiska krafter. Förödelsen efter jordbävningen i Turkiet och Syrien leder till stort humanitärt lidande. Världshändelser som tycks långt borta, men som angår oss alla i en tid där demokrati, yttrandefrihet och även den akademiska friheten hotas.

Samhällsinsats för ukrainska kollegor på flykt

Nästan ett år efter den ryska invasionen av Ukraina fortsätter Sophiahemmet Högskola att stötta ukrainska kollegor med hjälp av utbildning, praktik och jobb. Under våren introducerar vi ytterligare 100 personer till svensk hälso- och sjukvård.

Akademiska framgångar

Nu har vi uppmärksammat högskolans akademiska framgångar genom att hylla docenter och installera professorer i samband med vår traditionsenliga examenshögtid i Blå hallen.

Johanna Adami

Johanna Adami är sedan 2016 rektor för Sophiahemmet Högskola och har en bakgrund som läkare och professor i epidemiologi på Karolinska Institutet. Johanna har en masterexamen i folkhälsa från Harvard University och har haft chefspositioner inom näringslivet och innovationsmyndigheten VINNOVA. Hon är styrelseordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus och Myndigheten för vård- och omsorgsanalys och har även ansvarat för olika regeringsuppdrag och internationella uppdrag inom WHO, OECD och EU.