Meny

Globala mål för Sophiahemmets hållbarhetsarbete

Fokus på patientsäkerhetsarbete, att förbereda studenterna för ett hållbart arbetsliv och se över fastighetsförvaltningen. Det är bara några av aktiviteterna när Sophiahemmet nu uppdaterar sin hållbarhetsplan. Tanken är att bidra till, och ge samtliga medarbetare kunskap om FN:s globala mål.

Frisk från psykisk ohälsa

Klara har egen erfarenhet av psykisk ohälsa under studietiden. Hon sökte, fick hjälp och i dag är hon frisk. Hennes råd till andra i samma situation är att våga ta tag i problemen med stöd utifrån.

Se alla nyheter
Nu startar Sophiahemmet Högskolas forskarutbildning
"Vi vill bidra till att ny kunskap tas fram för att vi ska få en bra, högkvalitativ vård i framtiden"
— Ingela Rådestad, dekan för forskning

För studenter

Sophiahemmet Högskola är unik med utbildning, sjukvård och forskning under ett och samma tak. Här sker studierna i en modern och samtidigt anrik miljö där studenterna bli utmanade att göra sitt yttersta under studietiden. Som en liten högskola finns här personlig och nära kontakt vilket lägger en bra grund för de nyutexaminerade att lämna högskolan fullt redo för sin nya profession.

För studenter   Länkar

Biblioteket

Sophiahemmet Högskolas bibliotek erbjuder en harmonisk och inspirerande studiemiljö i direkt närhet till undervisningslokalerna med relevant vårdinformation och facklitteratur. Här finns även tillgång till förstklassig hjälp av våra bibliotekarier som har specifik kunskap om informationstjänster för högskolans undervisning.

Bibliotekets tjänster

Nu startar forskarutbildningen!

I dag är det en historisk dag på Sophiahemmet Högskola. Det är premiär för forskarutbildningen och åtta förväntansfulla doktorander samlas för första gången. Läs mer här.

Denna webbsida använder cookies. Läs mer cookies och webbplatsen