English
Meny

Stegräknare ger aktivare liv

I forskningsprojektet Sophia Step Study vill forskarna ta reda på hur patienter med diabetes, eller som är i riskzonen att drabbas, kan ändra sin livsstil och bli mer fysiskt aktiva. Under två år får deltagarna använda stegräknare för att mäta sin dagliga fysiska aktivitet.

Ytterligare intensivutbildning för nyanlända läkare

Det står nu klart att Sophiahemmet Högskola startar ytterligare en intensivutbildning för nyanlända läkare. Allt för att snabbt ta till vara på hög kompetens som dessutom är mycket eftertraktad på den svenska arbetsmarknaden.

Vården berikas med 200 nyexaminerade sjuksköterskor

I dag examinerar Sophiahemmet Högskola ytterligare 200 Sophiasystrar och specialistsjuksköterskor som kommer att bidra till såväl svensk som internationell hälsa, vård och omsorg under lång tid framöver. Dessutom diplomerades både Silviasystrar samt Silviasjuksköterskor med inriktning mot demenssjukdom.

Toppbetyg för Sophiahemmet Högskola i VFU-ranking

Sophiahemmet Högskola hamnar på fjärde plats i Vårdförbundets VFU-rapport där 700 studenter rankar sin verksamhetsförlagda utbildning. Lärosätet gör därmed ett rejält kliv upp i rankingstegen som omfattar 25 universitet och högskolor.