English
Meny

Delrapport kring utredning av ambulansprogrammet vid Sophiahemmet Högskola

Rektor för Sophiahemmet Högskola tog i maj initiativet till en extern oberoende utredning i syfte att genomlysa hur utbildningen Specialistsjuksköterskeprogrammet - inriktning ambulanssjukvård planerats, genomförts och administrerats under senare år. Detta för att få klarhet i om åtgärdsplanen som högskolan skickade till universitetskanslersämbetet (UKÄ) år 2015 blivit åtgärdade. Utredningen har i dagarna delrapporterats till ledning, personal och studenter. Den externa utredaren Bengt Norrving, kommer nu att sammanställa den skriftliga utredningen som tillsammans med ledningens handlingsplan kommer att tillsändas UKÄ i slutet av september.

Högt tryck på Sophiahemmet Högskolas Jobbtorg

Engagemanget från arbetsgivarhåll var rekordstort när Sophiahemmet Högskolas Jobbtorg arrangerades. Även hos studenterna var intresset som vanligt betydande tack vare möjligheten att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare.

Ser fram mot forskarutbildningen

​När Ingela Rådestad kom till Sophiahemmet Högskola för sju år sedan ville hon utveckla forskningen och bidra till att högskolan skulle få examinera egna doktorander. Och så har det också blivit.

Demensutbildning för biståndshandläggare

I höst startar Sophiahemmet Högskola tillsammans med Stiftelsen Silviahemmet en utbildning för biståndshandläggare om den äldre människan med demenssjukdom i ett socialt perspektiv.

Längre överlevnad väcker svåra frågor

Nya behandlingsmetoder kan förlänga livet hos män med icke botbar prostatacancer. Agneta Wennman-Larsen har fått stipendium för ett forskningsprojekt om hur de upplever behandlingen.