English
Meny

Sophiahemmet Högskola reviderar institutionsindelningen

2016 fattade Sophiahemmet beslut om en ny organisation för högskolan. Syftet var att skapa en organisation som speglar en modern, akademisk högskola med tydligare och bättre strukturer samt öka öppenheten och transparensen. Den nya organisationen implementerades i januari i år och innebar bland annat att högskolan delades in i tre institutioner med varsin ansvarig prefekt. Under året har högskolan låtit en extern utredare genomlysa verksamheten och haft en tät dialog med medarbetare, facket och skyddsombud. Det sammantagna resultatet har lett till att ledningen nu beslutat om en justering av organisationen. Från och med 1 december 2017 kommer Sophiahemmet Högskola att samla all undervisning och forskning i två institutioner.

Stipendium till forskning om njursjukvård

I dag tar Lena Axelsson, medicine doktor och studierektor vid Sophiahemmet Högskola, emot ett stipendium från Stiftelsen för Njursjuka. Tanken är att hennes forskning ska leda till ett bättre omhändertagande av svårt njursjuka patienter och att de i högre grad ska erbjudas palliativ vård.

Högteknologiskt lärande på Sophiahemmet Högskola

Nu har Sophiahemmet Högskola flyttat in moderna lokaler i Lill-Janshuset, inredda för ett helt nytt mobilt lärande. Smarta tekniska lösningar, specialdesignad inredning, möbler och helhetstänk gör undervisningen mer interaktiv och inspirerande.