Meny

Hälsofrämjande arbete för stärkt folkhälsa

Institutionen för hälsofrämjande vetenskap på Sophiahemmet Högskola har snart två år på nacken med ett viktigt syfte: att utbilda för att i slutändan hjälpa människor att leva ett långt, friskt, rikt och jämlikt liv.

Kompetensjakten - så gör Sophiahemmet

Rekordmånga sommarstängda vårdplatser. Strömhopp från akutvården. Brister i patientsäkerheten. Bakom alla svarta vårdrubriker finns ett gigantiskt moment 22 men också nya lösningar och kreativa initiativ.

Följ Sophiahemmet digitalt

En stor del av Sophiahemmets externa kommunikation läggs i dag ut på sophiahemmet.se, shh.se och i sociala kanaler som Facebook, LinkedIn och Instagram. Syftet är att bygga Sophiahemmets varumärke i sociala och digitala media på samma sätt som i traditionella mediakanaler.

”Vården måste bli mer attraktiv”

Med hjälp av modernt ledarskap, bättre arbetsmiljö och möjlighet till karriärutveckling kan vården göras mer attraktiv. Det framhöll Sophiahemmets vd Peter Seger vid ett seminarium om kompetensförsörjningen inom vården och bristen på specialistsjuksköterskor.

Viktig utbildning för bättre cancervård

Sophiahemmet Högskola har skapat en utbildning för att möta det stora behovet av kunniga kontaktsjuksköterskor inom cancervården. I dag avslutas den andra kursomgången av ”Kontaktsjuksköterskan i cancervården” och 18 sjuksköterskor möter nu sina patienter med ny kunskap.

Denna webbsida använder cookies. Läs mer cookies och webbplatsen