English
Meny

Tentamen

Här har vi samlat allt du behöver veta om tentamen på grundnivå och avancerad nivå vid Sophiahemmet Högskola.

En individuell skriftlig tentamen hos oss görs i de flesta fall digitalt, i ett program som heter Inspera. Inför tentamen är det viktigt att du kan hantera de system som krävs på din dator, oavsett om du ska skriva tentamen i skrivsal eller i hemmiljö. För att komma väl förberedd till dina tentamenstillfällen, läs informationen under Frågor och svar om tentamen, delta i testtentamenstillfällen när sådana erbjuds och håll utkik för den information dina lärare eller våra tentamenssamordnare lägger upp i din kurs i Canvas. Har du frågor som inte besvaras här, kan du alltid nå oss via e-tjänsten Studieadministration.

Tentamensanmälan

Det är obligatoriskt att anmäla sig till både ordinarie tentamen (kursens första examinationstillfälle) och omtentamen.

Anmälan öppnar ca 2-3 veckor innan tentamensdatum och görs via Ladok. För att delta i individuell digital examination i form av salstentamen krävs anmälan senast 7 arbetsdagar före tentamenstillfället. Vid individuell digital examination i form av hemtentamen krävs anmälan senast 2 arbetsdagar före tentamenstillfället (skrivdatum räknas ej).

Tentamensschemat har aktuell information om sista anmälningsdag.

Vi kan tyvärr inte beakta sena anmälningar. Missar du anmälan, kan du alltid anmäla dig till omtentamen.

Inför tentamen

Det är viktigt att du avanmäler dig till tentamen om du inte avser att utföra den, innan sista anmälningsdag.

Skrivsalen öppnar 45 minuter före utsatt skrivtid och du ska vara på plats minst 30 minuter innan tentamen börjar.

Vid ankomst till salen behöver du visa upp giltig fotolegitimation (pass, svenskt körkort eller annan godkänd svensk identitetshandling) för en anmälningskontroll. Om du inte uppvisar giltig legitimation kan du inte delta vid tentamenstillfället!

Se alltid till att du har fungerande användarnamn och lösenord till ditt SHH-konto/Canvaskonto och att du kommer ihåg dina inloggningsuppgifter inför varje tentamen.

Tentamenssamordnare för sjuksköterskeprogrammet
Tentamenssamordnare för specialistprogrammen
Studierektor
Studieadministrativ chef