English
Meny

Checklista

Praktisk information inför din studiestart

Studentkonto och registrering

Du behöver aktivera ditt studentkonto och registrera dig på din kurs i Ladok för att behålla din plats. Detta sker mellan 8 och 17 augusti. Om du inte registrerar dig innan sista registreringsdag ges studieplatsen till en annan sökande och du förlorar din plats.

Du aktiverar ditt studentkonto via knappen nedan, notera att detta endast kan göras under registreringstiden som nämns ovan.
Första gången du loggar in i Ladok är det viktigt att du kontrollerar dina kontaktuppgifter och uppdaterar dem om de är felaktiga.

Välkommen på upptakt

För att välkomna dig på bästa sätt börjar studierna med en upptakt under vecka 33. Upptakten sker i smågrupper och där får du träffa studentkåren och chans att bekanta dig med högskolan och dina blivande kurskamrater. Under detta tillfälle kommer du även att få en visning av biblioteket som delar ut lånekort. Du anmäler dig till upptakten via denna länk från och med 28/7.

Digitala verktyg

När du har registrerat dig som student hos oss får du tillgång det högskolegemensamma studieregistersystemet Ladok där du registrerar dig på kurs och kan se dina studieresultat. Du får även tillgång till lärplattformen Canvas där du ser kurs och kursinnehåll, det digitala mötesverktyget Zoom, det digitala tentaminaprogrammet Inspera, samt schemaprogrammet TimeEdit där du kan se ditt studieschema. Som student får du också tillgång till Microsofts O365-produktpaket som du kan använda dig av under hela din studietid.

Studiestart

Terminen startar med programintroduktion och obligatoriskt upprop på Sophiahemmet Högskola, Hus R den 22 augusti med efterföljande kursintroduktion till första kursen på sjuksköterskeprogrammet, Omvårdnadsvetenskapens teoretiska grund. Du ser schemat i sin helhet i schemaprogrammet TimeEdit.

Besök Mina Sidor

På Mina Sidor uppdaterar vi dig om det senaste som händer på högskolan och gör det enkelt för dig att hitta våra digitala verktyg. Ta för vana att besöka Mina Sidor kontinuerligt.

Studentexpeditionen

Under programstarten finns studieadministrationen och IT-avdelningen på plats i Studentexpeditionen i Hus R.
Kom gärna förbi och säg hej! Vi hjälper dig att hitta rätt och vi svarar på frågor om registrering, användarkonto, schema och mycket mer.
Våra öppettider under terminen hittar du här.

Här hittar du mer information inför dina kommande studier

Tveka inte att kontakta oss vid eventuella frågor! Du når oss på nystudent@shh.se