English
Meny

Webbaserad distansutbildning

Om du går en webbaserad distansutbildning på Sophiahemmet Högskola, behöver du vissa förhandskunskaper för att kunna studera på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Nedan beskrivs de grundläggande kraven. Har du ytterligare frågor kan du alltid kontakta den ansvariga läraren eller programadministratören för ditt program eller din kurs.

Datorvana

Du bör kunna surfa och leta information på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Du ska kunna koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet

Tillgång till dator (ej mini-pc, Chromebook, surfplattor eller liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (tänk på att mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande

En distansutbildning har hög grad av nätbaserad kommunikation där lärplattformen Canvas samt e-mötessystemet Zoom är naturliga delar i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet. Vid direktsända föreläsningar eller andra läraktiviteter ska deltagarna följa de anvisningar som ansvarig lärare ger om att t.ex. ha kameran på.

Styrdokument och mer information

I styrdokumentet Regler för examination på grundnivå och avancerad nivå vid Sophiahemmet Högskola hittar du noggrannare anvisningar om vad som gäller vid examinationer. Dokumentet omfattar även högskolans Netikett-regler. Du kan också läsa mer om digital undervisning på sidan Digitala möten och undervisning.