English
Meny

Checklista Barnmorskeprogrammet

Praktisk information inför din studiestart

Vi är glada över att du har valt att studera vid Sophiahemmet Högskola! Lärosätet är beläget inom Sophiahemmets område på Valhallavägen i vackra Kungliga nationalstadsparken.

Här finns några saker du behöver ha koll på inför din studiestart på Sophiahemmet Högskola:

1. Aktivera studentkonto

Först behöver du aktivera ditt studentkonto genom att godkänna personuppgiftshantering och högskolans regler.

2. Registrera dig i Ladok

När du har aktiverat ditt studentkonto och återställt ett lösenord ska du registrera dig på din kurs i Ladok för att behålla din plats. Om du inte registrerar dig innan sista registreringsdag ges studieplatsen till en annan sökande och du förlorar din plats. Första gången du loggar in i Ladok är det viktigt att du kontrollerar dina kontaktuppgifter och uppdaterar dem om de är felaktiga.

3. Logga in i Canvas

Efter att du har registrerat dig i Ladok kan det ta upp till 24 timmar för att få tillgång till vår lärplattform Canvas, där du bedriver dina studier och har kontakt med lärare och studiekamrater. Alla kurser i din utbilding blir tillgängliga en vecka innan kursstartsdatum. Här hittar du instruktionsfilmer om Canvas.

4. Komma igång med högskolans digitala verktyg

Det behövs vissa förhandskunskaper för att kunna studera en webbaserad distansutbildning på Sophiahemmet Högskola. Här beskrivs de grundläggande kraven.

Några av de digitala verktyg som du behöver komma igång med för att följa dina studier på Sophiahemmet Högskola är:

5. Upptakten

För att välkomna dig på bästa sätt börjar studierna med en Upptakt, datum och tid finns i Välkomstbrev. Vid Upptakten får du träffa Studentkåren och chans att bekanta dig med högskolan och dina blivande kurskamrater. Under detta tillfälle kommer du även få visning av biblioteket som även delar ut lånekort.

Studentärenden

Om du tidigare har läst en kurs som motsvarar en kurs i programmet har du möjlighet att ansöka om tillgodoräknande.

Du som har skäl som gör att du har rätt att skjuta fram din studiestart kan ansöka om anstånd till en senare programstart. Observera att ansökan ska ha inkommit i så god tid som möjligt före utbildningsstarten, dock senast vid programstart/kursstart och innan kursregistreringen är gjord i Ladok.