English
Meny

Introduktion ger tryggare sjuksköterskor

Nyutbildade sjuksköterskor behöver bättre introduktion på första arbetsplatsen. Det visar en studie från Sophiahemmet Högskola. För sjuksköterskan Klara Lindqvist var glappet mellan studier och jobb betydligt större än hon hade väntat sig.

Fem professorer till Sophiahemmet Högskola

I dag installerades två professorer och för första gången även tre adjungerade professorer vid Sophiahemmet Högskola. Installationen genomfördes under högtidliga former vid den traditionsenliga examenhögtiden i Blå Hallen, Stockholms stadshus.

Yogaforskaren som förändrar vård av förmaksflimmer

Forskaren och sjuksköterskan Maria Wahlström lägger nu fram sin doktorsavhandling om MediYoga för patienter med förmaksflimmer. Det är den största studie som gjorts i Sverige. – MediYoga ger patienterna ökad livskvalitet, sänkt blodtryck och hjärtfrekvens, säger hon.

Stipendiater siktar på arbete i Sverige

I dag diplomeras de 28 läkare och 2 sjuksköterskor som gått Sophiahemmet Högskolas tredje omgång av introduktionsutbildningen för läkare och sjuksköterskor från land utanför EU/EES. Två av dem fick stipendium för bästa studieprestation och deras sikte är nu fast inställt på arbete i Sverige.

MediYoga förbättrar hälsan för patienter med hjärtflimmer

​Patienter med förmaksflimmer som utövar yoga får bättre livskvalitet, sänkt hjärtfrekvens och blodtryck. Den är ett effektivt verktyg att hantera perioder av flimmer, bland annat med hjälp av andningen. Det visar den hittills största studien i Sverige om MediYoga som redovisas av forskare vid Sophiahemmet Högskola.