Meny

Ny expertmedlem i 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Susanne Georgsson, docent, barnmorska och prefekt på Sophiahemmet Högskola

Vilka forskningsområden ligger dig varmt om hjärtat?
– All forskning som involverar kvinnors och barns hälsa. Min avhandling handlar om information, upplevelser kring fosterdiagnostik och vikten av att som kvinna ha kunskap inför olika val. Frågan är mer angelägen än någonsin eftersom metoderna för fosterdiagnostik utvecklas i snabb takt. Lika viktiga för mig är de doktorandprojekt som jag handleder. Gemensamt för dem är att de handlar om att förbättra vården för gravida och födande kvinnor och deras hälsa efter födelsen.

Hur kan högskolan bidra till att lösa den akuta barnmorskekrisen?
– Sedan 2014 erbjuder vi ett barnmorskeprogram vid högskolan. Tyvärr begränsas vi av att det är svårt att få fram praktikplatser för våra studenter. Vi arbetar nu hårt för att hitta lösningar.

Du är ny expertmedlem i 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Vad innebär det?
– Klubben arbetar för och värnar om kvinnors hälsa, livskvalitet och situation i samhället. Det är en ideell organisation som har funnits i snart tjugo år. Som expertmedlem kan jag på olika sätt vara med och driva frågor och sprida kunskap inom mitt område. Genom att arbeta tillsammans på olika sätt i stort som smått, högt som lågt med dessa hjärtefrågor kan vi göra skillnad.

Denna webbsida använder cookies. Läs mer cookies och webbplatsen