Meny

Ministern för högre utbildning och forskning besökte Sophiahemmet Högskola den 3 maj

För första gången fick Sophiahemmet Högskola besök av ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson. Ministern välkomnades av rektor Johanna Adami och VD för Sophiahemmet, ideell förening Peter Seger den 3 maj.

–Vi är jätteglada att ministern har valt att besöka Sophiahemmet Högskola och gett oss möjligheten att stolt visa upp vår verksamhet och delge våra ambitioner och planer för framtiden, sammanfattar rektor Johanna Adami besöket. –Vi har sökt doktorsexamensrätt och det vore önskvärt att som enskild utbildningsanordnare få ett avtal med staten, vilket vi fick möjlighet att beskriva för ministern”, fortsätter hon.

Besöket inleddes med en genomgång av Sophiahemmet Högskolas utbildningsverksamhet och forskning med patienten i fokus. Ett nytt initiativ som presenterades är det att underlätta för syrianska läkare att få sin legitimation här i Sverige. Efter en rundvandring från Sophiahemmets anrika administrationsbyggnad till de helt moderna undervisningslokalerna fick ministern själv prova på att vara student genom att genomgå ett kliniskt examinationsprov som ingår i barnmorskeprogrammet.

–Vårt utbildningsuppdrag speglar ett stort samhällsbehov. Ett av våra starka utbildnings- och forskningsområden är kvinnors och barns hälsa och vi ville därför erbjuda ministern ett prova-på-moment, som hon klarade fint, avslutar Johanna Adami.

Denna webbsida använder cookies. Läs mer cookies och webbplatsen