English
Meny

Högtidlig stämning när H.K.H. Prinsessan Sofia delade ut Sophiahemmets förtjänsttecken på Sophiahemmet Högskola

Sedan 1903 har förtjänsttecknet delats ut till Sophiasystrar som kvalificerat sig genom minst 20 år i yrket sedan utbildningen vid Sophiahemmet påbörjades för 25 år sedan.

– På Sophiahemmet har vi som tradition att vara flexibla. Närheten mellan högskola och sjukhus möjliggör patientnära forskning och ger unika möjligheter, inledde rektor Johanna Adami.

– Det gör att vi nu på Sophiahemmet Högskola kan vara först med att till exempel skräddarsy en utbildning för syriska läkare och sjuksköterskor för att de snabbare få den kompetens som krävs att praktisera sina kunskaper här i Sverige, fortsatte Johanna Adami som också var kvällens värd och konferencier.

Tillsammans med H.K.H. Prinsessan Sofia, som är Sophiahemmets hedersordförande sedan årsskiftet, delades 33 förtjänsttecken ut till Sophiasystrarna. Den årliga högtiden är en av Sophiahemmets traditioner, som likt övrig verksamhet anpassas och utvecklas i takt med tiden. I år stod sång av koloratursopranen Angela Wannbäck ackompanjerad av Jan-Erik Sandvik, piano, på programmet varvat med inslag om några av de jubilerande Sophiasystrarnas varierade vardag. Dessutom presenterades dagens verksamhet på Sophiahemmet av rektor Johanna Adami, Sophiahemmets VD Peter Seger samt biträdande sjukhuschef Åsa Larsson.