Meny

Examenshögtiden

Sophiahemmet Högskola anordnar examenshögtid två gånger per år, i januari och juni. Här hittar du information om högtiden, t.ex. om anmälan, klädkod, gäster, schema och kontaktpersoner.

OBS! Examenshögtid 11 juni 2020 skjuts upp

Mot bakgrund av det rådande krisläget i världen, Sverige och Stockholm där fokus är att minska smittspridning av coronaviruset och dämpa negativ samhällspåverkan, följer Sophiahemmet Högskola strikt de rekommendationer och riktlinjer som kommer från våra myndigheter och skjuter upp examenshögtiden som var planerad till 11 juni 2020. Läs mer här.

Annars gäller följande vid våra examenshögtider:

Vill du hjälpa till med högtidsarrangemangen?

Om du är intresserad av att medverka i högtidsarrangemangen så kan du kontakta Öfvermarskalk Linn Wyller Retsler genom att mejla ofvermarskalk.shhs@gmail.com. Mer information om arvoden, vad uppdraget går ut på osv hittar du här.

Allmän information om högtiden

Dokumentet  Processionsordning och regler för examenshögtid vid Sophiahemmet Högskola uppdateras fortlöpande med information som är viktig för dig som tar examen. Många frågor om högtiden finns också besvarade under Vanliga frågor och svar.

Anmälan och biljetter

Ungefär en månad innan högtiden får du en inbjudan med anmälningslänk skickad till dig via mejl. Det är viktigt att du besvarar anmälan i tid. Det är tyvärr inte möjligt att delta i högtiden utan biljett och vi kan heller inte beakta sen anmälan. Skulle du missa anmälan, har du alltid möjlighet att delta vid följande högtid. Läs mer i Processionsordning och regler för examenshögtid vid Sophiahemmet Högskola.

Schema, processionsordning och dräkt

Examensdagen brukar inledas på högskolan, varifrån de studenter och lärare som deltar i lunchen har gemensam busstransport till Blå Hallen på eftermiddagen. I Blå Hallen samlas studenterna för uppställning enligt processionsordning, med hjälp av de programansvariga lärarna. Mer detaljerad information om högtidsdräkten finns här. Övrig information hittar du i dokumentet Processionsordning och regler för examenshögtid vid Sophiahemmet Högskola.

Gäster

För att alla ska ha möjlighet att ta med sina nära och kära är antalet gäster per student begränsat och antal gästplatser nämns i inbjudan. Barn är givetvis välkomna, men beakta att endast barn upp till 3 år kan sitta i knät, äldre barn behöver egen sittplats/stol. Barnvagnar placeras vid sidan av stolsraden mot entréhallen. Läs mer i Processionsordning och regler för examenshögtid vid Sophiahemmet Högskola.

Broscher

Alla studenter som är godkända och klara för examen kommer att tilldelas en brosch vid högtiden. Sophiabroschen är ett tecken på att du genomfört en anrik och kvalitetssäkrad utbildning! Är du inte helt klar med din examen när det är dags för högtiden, gäller speciella speciella regler för broschen. Läs mer i Processionsordning och regler för examenshögtid vid Sophiahemmet Högskola.

Klädkod

Klädkod för högtiden är kavaj. För män innebär det hel kostym, inte udda kavaj. Kvinnor bär klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel och omkring knälång. Läs mer här.

Silviautbildningarna

Utbildningarna som Sophiahemmet Högskola har gemensamt med Silviahemmet har en egen mycket omtyckt och stämningsfull högtid vid Silviahemmet på Ekerö, men många Silviastudenter deltar också i examenshögtiden på Blå Hallen i Stockholms stadshus. Nästa Silviahemmets diplomeringsceremoni kommer att äga rum den 16 juni 2020 kl 14-17 på Drottningholms Slottsteater.

Denna webbsida använder cookies. Läs mer cookies och webbplatsen