English
Meny

Studera i biblioteket

Välkommen att studera i biblioteket

Studieplatser

På biblioteket finns olika typer av studiemiljöer. Det finns både tysta zoner och områden där man kan arbeta i par eller i grupp och prata och diskutera i normal samtalston. Kom ihåg att visa hänsyn till andra biblioteksbesökare. För dig som vill ha garanterat tyst när du studerar finns den tysta läsesalen längst in till vänster i biblioteket.

Vilrum

Längst in till höger hittar du även ett vilrum som kan användas när du har behov av vila.

Låna dator över dagen

Biblioteket har ett mindre antal bärbara datorer som lånas ut över dagen. Kontakta biblioteksexpeditionen om du vill låna och ta med legitimation då vi behåller din legitimation som pant under lånetiden. Bärbara datorer ska återlämnas till biblioteket innan bibliotekets stängning.

Wifi

I hela biblioteket finns tillgång till trådlöst nätverk. Använd nätverket Eduroam om du behöver tillgång till databaser och elektroniska artiklar, annars kan du använda The Cloud.

Kopiering/utskrift

Passérkortet som du får av IT-personalen fungerar även som kopiering/utskriftskort. Kopieringsapparater finns i uppehållsytan på plan 2 och på plan 3 i hus R. Obs! Du måste logga in med dina egna inloggningsuppgifter som du fått av IT-avdelningen för att kunna skriva ut. Tillfälliga besökare kan kontakta biblioteksexpeditionen. Vid problem kontakta IT-avdelningen.

Påfyllning av passérkort sker på studentexpeditionen. När den är stängd kan du även fylla på kortet på biblioteksexpeditionen.
Du betalar med bankkort eller swish.

Försäljning av skrivmaterial

Biblioteksexpeditionen säljer skrivmaterial som blyertspennor, bläckpennor, radérgummi, kollegieblock, överstrykningspennor och kuvert till självkostnadspris.