English
Meny

E-böcker

Låna och läsa e-böcker.

Observera! Via Sophiahemmet högskolas bibliotek har du tillgång till e-böcker på engelska. Du kan inte nå e-böcker eller digitalt supplement till tryckta kursböcker från svenska förlag. Dessa licenser är kopplade till eget inköp av boken.

Du kan söka e-böcker direkt på våra leverantörers hemsidor. Vi har tillgång till e-böcker från Ebook Central och från SAGE Research Methods.

Redan inköpta e-böcker finns registrerade i bibliotekets katalog men bibliotekskatalogen är inte i bruk just nu. Från höstterminen 2024 kommer en ny bibliotekskatalog att vara tillgänglig.

Ebook Central

Alla titlar är tillgängliga via Sophiahemmet Högskolas nätverk, antingen när du är i högskolans lokaler eller om du kopplar upp dig mot nätverket via VPN-klient.

För att kunna läsa eller ladda ner en bok måste du logga in i Ebook Central. Om du inte har ett Ebook Central-konto måste du först skapa ett konto genom att klicka på Create Account och fylla i uppgifterna.

För att kunna ladda ner till mobil eller surfplatta behöver du appen Adobe Digital Editions eller någon annan app som stöder Adobe DRM.  Många e-böcker har DRM-skydd. DRM betyder att e-boken har ett kopieringsskydd.

För att kunna ladda ner e-böcker från Ebook central på en dator (PC, Mac) krävs programmet Adobe Digital Editions.

Nedladdade böcker kan du ha på din dator, mobil eller surfplatta i högst 3 dagar.

För att läsa online direkt på webben behövs inget extra program. Detta rekommenderas om du bara ska använda boken en kort stund.

De flesta av e-böckerna kan endast en användare åt gången läsa eller låna. Är det redan någon som använder boken får du ett meddelande på skärmen om detta. Några e-böcker tillåter flera samtidiga användare.

SAGE Research Methods

SAGE Researh Methods är en databas som innehåller forskningsmetodik. Fulltextmaterial och multimedia om hur man utför olika forskningsmetoder (kvantitativa, kvalitativa och blandade metoder).

Manualer

ProQuest

Ladda ner till dator eller mobil från ProQuest

Ebook central home – här finns en omfattande guide till Ebook Central från ProQuest

SAGE Research Methods