English
Meny

De första specialistsjuksköterskorna i Sverige med inriktning mot akutsjukvård, diabetesvård, hjärtsjukvård och palliativ vård

Sophiahemmet Högskolas examenstid i juni 2014 blir extra högtidlig och historisk! Då examineras nämligen de första specialistsjuksköterskorna i Sverige med de nya inriktningarna akutsjukvård, diabetesvård, hjärtsjukvård och palliativ vård.

– Vi är stolta över att Sophiahemmet Högskola som första högskola i Sverige kan examinera specialistsjuksköterskor med inriktningarna akutsjukvård, diabetesvård, hjärtsjukvård och palliativ vård. Vi ser ett allt större behov av sjuksköterskor med specialistkompetens inom olika vårdområden, och därför kommer dessa specialistsjuksköterskor att vara eftertraktade, säger rektor Jan Åke Lindgren.

Vid examenshögtiden, som traditionsenligt hålls i Blå hallen, Stadshuset, Stockholm, kommer en särskild uppmärksamhet att riktas mot de nya specialistsjuksköterskorna. Under kvällen kommer inbjudna gäster, examinandernas familjer och vänner samt högskolans personal att få uppleva rektors tal till de nyexaminerade, högklassig sång och musik samt utdelning av stipendier till de studenter som lyckats bäst i studierna. En viktig programpunkt är broschutdelningen, som traditionsenligt förrättas av Sophiahemmets hedersordförande, Prinsessan Christina, fru Magnuson. 

Plats: Blå hallen, Stadshuset, Stockholm
Datum:   9 juni 2014
Tid:   kl. 17.00–18.30

Press och journalister som önskar delta vid examenshögtiden är välkomna att anmäla sig till:

Louise Edlund, Presskontakt
Tel: 08-406 29 38
Email: louise.edlund@shh.se

 

Läs mer om specialistsjuksköterskeprogrammen vid Sophiahemmet Högskola här…