SHH LOGO
SHH LOGO

Lån, omlån & reservationer

Biblioteket är öppet för allmänheten, men direktlånar endast material till studenter och personal vid Sophiahemmet högskola samt till personal vid Sophiahemmet sjukhus.

Till utomstående lånar Sophiahemmet Högskolas bibliotek endast ut litteratur som fjärrlån via annat bibliotek.

Bibliotekskatalogen
Bibliotekets böcker är registrerade i Bibliotekskatalogen Sophialine. Länk till bibliotekskatalogen finns i högermarginalen.

Lånekort  
Du som är ny student på ett utbildningsprogram och som har en schemalagd visning av biblioteket inbokad får låna först efter visningstillfället av biblioteket. Övriga kontaktar biblioteket. När du skaffar lånekort måste du ha med dig giltig legitimation.
Du har möjlighet att byta pinkod till valfri 4-siffrig kod. Kontakta biblioteket om du vill byta pinkod.

Förseningsavgift tas ut för försenade kursböcker.

Omlån
Du kan låna om dina lån förutsatt att ingen annan står i kö. Du kan låna om via bibliotekskatalogen, via e-post, telefon eller personligt besök. Du kan låna om en titel högst 10 gånger. Du kan inte låna om försenade lån eller lån som är reserverade av någon annan. Kontakta biblioteksexpeditionen för omlån av försenade lån.

Reservationer
Om du vill reservera en bok som är utlånad i biblioteket så kan du dels komma till biblioteket och fylla i reservationsblankett alternativt maila in uppgift om vilken bok som du vill reservera, ditt namn och mobilnummer eller e-postadress. Vi aviserar i första hand via SMS och det är kostnadsfritt att reservera bok.

 Informationsbroschyr om biblioteket (pdf-format)

 Låneregler (pdf-format)

 

 


Skriv ut  Skriv ut
Aktuellt

Öppettider:

Må-To 8.00-18.00
Fre 8.00-16.00 

Obs! Biblioteket är öppet för allmänheten, men direktutlånar endast till högskolans studenter och personal samt personal på Sophiahemmets sjukhus.

Biblioteket förmedlar fjärrlån till externa kunder via kundens hembibliotek.

Tel: 08-406 28 85
E-post: biblioteket@shh.se

Besöksadress:
Valhallavägen 91, ingång R, plan 2.